4/ SerViesverhaal: Marina Thuy

In 1947 zat mijn vader in het leger in het Antwerpse en uit verveling schreef hij elke dag een liefdesbrief naar zijn geliefde, nu onze mama. Alles in mooi handschrift en vaak met tekeningen.

De brieven zijn zo mooi dat ik ze niet wilde laten verloren gaan, maar ik mocht ze niet in hun geheel gebruiken wegens te onthullend volgens hem.

Ik heb de brieven in stukjes op een (uiteraard zelfgemaakt) servies gezet en aan mijn zus geschonken. Zo blijven ze voor altijd in de familie. Ma en pa hebben nog steeds plezier met het ontcijferen van hun oude brieven wanneer ze bij mijn zus aan tafel zitten. 

Thuy Nine
Studente academie Knokke


Heb jij net als Marina een bijzonder, fascinerend, verrassend, ongelooflijk of ontroerend verhaal te vertellen over jouw favoriete bord, kom of kopje? Vond jij het mooiste bord ooit op reis? Heb je een koffiekopje dat al generaties lang in de familie zit?  Laat het ons weten en inspireer mee hét Brugse SerVies!

Bezorg ons je verhaal via emma@republiekbrugge.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *