7/ SerViesverhalen Carla Van Den Abbeel

Carla baat de vintagewinkel Dingskes uit in hartje Brugge. Dé uitgelezen persoon om ons enkele fantastische SerViesverhalen door te geven natuurlijk! Lees hier over enkele stuks die haar bijbleven…

Een mevrouw zoekt een melkkannetje om haar papa te verrassen. Hij had dit gebroken en haar mama was hier heel verdrietig om. Het was een heel speciaal servies want het had een prijs gewonnen begin 20e eeuw in Luik waar er jaarlijks een wedstrijd was. Amper drie dagen later vind ik dit kannetje!!! Ik stuur een mailtje laat op de avond om mijn klein gelukske te melden. Ze heeft die nacht amper geslapen van geluk, vertelde ze toen ze het kannetje ophaalde.

Dit servies met een platte roos was ooit te koop met zegeltjes van het wasproduct Tide en daardoor wijd verspreid in Vlaanderen:

Dit botervlootje sneuvelde omdat de kat op tafel gesprongen was om aan de boter te likken. Ze duwde het vlootje per ongeluk op de grond toen ze betrapt werd:

Ik herinner me een Pools-Belgisch gezin waar de dochter gek was van een botervloot met deksel in de vorm van een koe. Mama was veganiste en dus was het een njet tot ik voorstelde er de pralines onder te bewaren…

Een Nederlandse mevrouw die wel 10(!) vitrinekasten heeft met één bepaald servies in alle kleuren en vormen dat gemaakt is door Mosa in Maastricht door de ontwerper Petrus Regout:

Een man die de tranen in de ogen krijgt aan het uitstalraam terwijl hij staart naar al het porselein. Hij vertelt dat hij met weemoed terugdenkt aan zijn 650 vazen die hij ooit verzamelde. Hij schonk ze onlangs aan een museum… Mooi gebaar!


Heb jij net als Carla een bijzonder, fascinerend, verrassend, ongelooflijk of ontroerend verhaal te vertellen over jouw favoriete bord, kom of kopje? Vond jij het mooiste bord ooit op reis? Heb je een koffiekopje dat al generaties lang in de familie zit?  Laat het ons weten en inspireer mee hét Brugse SerVies!

Bezorg ons je verhaal via emma@republiekbrugge.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *