13/ SerViesverhaal Nathalie

Omdat ik heel graag kook, en al zeker voor vrienden en familie, rond een mooi gedekte tafel ben ik heel vlug borden en kommen beginnen draaien. Niet zomaar borden en kommen in allerlei trendkleurtjes, maar serviezen met een verhaal. Vanuit de dingen rond mij maar ook vanuit de geschiedenis.

Eén er van is dit handgedraaide servies uit porselein, met het unieke rode streepdesign. Mijn liefde voor de rode streep kwam uit vorig draaiwerk waar een rode lijn in verwerkt was. In een serieus uit de hand gelopen verzamelwoede van allerlei dingen met een rode streep kwam ik bij de “torchons” terecht; antieke linnen handdoeken uit Frankrijk met de typische rode ingeweven streep, die in het begin van de twintigste eeuw deel uitmaakten van de bruidsuitzet. De meisjes markeerden elk stuk linnen met hun initialen. Toen ze verloofd waren, voegden ze de initiaal van de naam van hun toekomstige echtgenoot toe.
Ik ontdekte meer dan 50 verschillende streepmotieven.

Een verhaal over liefde die ik heel graag verder vertel via dit unieke servies. Omdat tafelen en eten serveren ook een vorm van liefde is voor elkaar, maar ook voor het eten. 

Toen ik het achterliggend verhaal vernam was mijn idee voor een familie-servies geboren. Ieder lid van het gezin kan zijn eigen streep hebben en toch samen een eenheid vormen. En de rode draad blijft verder lopen, ik studeerde vorig jaar af aan de kunstacademie van Knokke, met vrij niet-functioneel werk waarin ik mijn eigen verhaal kwijt kon. En dat verhaal loopt nog altijd door…

-Nathalie (Terre du Nord)


Heb jij net als Nathalie een bijzonder, fascinerend, verrassend, ongelooflijk of ontroerend verhaal te vertellen over jouw favoriete bord, kom of kopje? Vond jij het mooiste bord ooit op reis? Heb je een koffiekopje dat al generaties lang in de familie zit?  Laat het ons weten en inspireer mee hét Brugse SerVies!

Bezorg ons je verhaal via emma@republiekbrugge.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *