14/ SerViesverhaal Kathleen

Het begon met “de rode draad”,  de eerste opdracht (2011, eerste jaar keramiek in de Academie Knokke bij Tine Deweerdt). Helemaal gebeten door het witte, fragiele, transparante begon ik vrij snel te werken met porselein. Voor de opdracht “herhaling” dacht ik om een servies te maken. Mallen maken, porselein gieten… Ik had het allemaal onder controle… dacht ik… niet dus. De goesting was er, technisch was er nog wel wat werk aan de winkel. Ik maakte er een potje van. Met vallen en opstaan, bloed, zweet en tranen bleef ik standvastig doorbijten. Ik bleef proberen en mijn servies kwam er… Om het wat expressiever en persoonlijker te maken werkte ik het servies af met een lijn, gebaseerd op een rivier. De kracht van de lijn en het water in combinatie met het subtiele wit, hard en zacht, wit en zwart.
Bovenop mijn servies kwam een mooie vriendschap die ik koester.


Porcelain is the ‘Diva’ of all clays. She wants to be treated with respect and she will let you know when you don’t live up her wishes – Antoinette Badenhorst.


Kathleen Carels


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is megaphone-3790270_1280-1024x896-9906db000001453c.png

Heb jij net als Kathleen een bijzonder, fascinerend, verrassend, ongelooflijk of ontroerend verhaal te vertellen over jouw favoriete bord, kom of kopje? Vond jij het mooiste bord ooit op reis? Heb je een koffiekopje dat al generaties lang in de familie zit?  Laat het ons weten en inspireer mee hét Brugse SerVies!

Bezorg ons je verhaal via emma@republiekbrugge.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *