Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fijnstof als grondstof

22 april, 2021 @ 08:00 - 14 mei, 2021 @ 17:00

Ontdek in de raamexpo ‘Fijnstof als grondstof’ wat vijf Brugse makers deden met fijnstof in hun werk!

Katrien Perquy is een Brugse textielkunstenaar. Een rode draad door haar werk is de verbondenheid met de natuur. Ze voert dit door naar de materialen die ze gebruikt, de manier waarop ze werkt en de stukken die ze produceert. Speciaal voor deze expo ontwikkelt Katrien enkele stukken met het Brugse stof als natuurlijke kleurstof.

Marcel Vlamynck verdiept zich al dertig jaar in de wereld van glas. Glas is een materiaal met tal van toepassingen en heeft een onbegrensde rijkdom aan kleuren en vormen. Glas weerkaatst zon en lucht, en voor deze expo verwerkt Marcel een deel van de lucht zelfs in het glas!

Bas en Daisy van Atelier Papageno restaureren oude meubels en herstofferen zitmeubilair. Zij zetten hun expertise in om het stof te verwerken in meubilair!

Piet Moerman zal in zijn papierschepperij aan de slag gaan met het Brugse stof. Ook hij ontwikkelt voor de expo enkele stalen waarop de lucht zichtbaar wordt…

Yves Leterme tenslotte is professioneel kalligraaf en letterkunstenaar en laat zien welk wat er gebeurt wanneer hij fijnstof gebruikt als kleurstof voor zijn inkt.

Gegevens

Begin:
22 april, 2021 @ 08:00
Einde:
14 mei, 2021 @ 17:00
Evenement Tags:

Locatie

Sint-Jakobsstraat 33
Brugge, 8000 België + Google Maps

Organisator

SerVies
E-mail:
servies@republiekbrugge.be