9/ SerViesverhaal Kristin Van Nuffel

Toen ik in de jaren ‘70 in Gent op de humaniora zat, kwam ik regelmatig langs de Graslei. Daar was, en is nog steeds, een mooie winkel: het “Cooremetershuys” – waar ze ook serviesgoed verkochten. Daar stond toen een theepotje in de etalage en dat vond ik zo mooi, ik bleef er maar aan denken. Elke keer als ik er passeerde keek ik er verliefd naar. Het was, voor mijn studentenbudget, een heel duur theepotje , maar na lang sparen kreeg ik het toch voor elkaar om het theepotje te kopen. En fier dat ik was. Ik ben geen theedrinker, ik denk zelfs dat ik er nooit thee uit geschonken heb, zo bang dat het potje zou breken. 
Het theepotje was de aanleiding dat ik keramiek ging studeren aan Sint-Lucas School of Arts in Gent. Daar leerde ik onder andere potten draaien op een schopschijf. In de loop der jaren heb ik veel theepotten zelf gemaakt. Intussen ben ik beeldenmaker, nog steeds keramiek dus. Potten draaien doe ik niet meer, maar ik vind handgemaakte serviezen nog steeds prachtig. En het theepotje van weleer staat nog steeds te pronken in mijn huis.


Heb jij net als Kristin een bijzonder, fascinerend, verrassend, ongelooflijk of ontroerend verhaal te vertellen over jouw favoriete bord, kom of kopje? Vond jij het mooiste bord ooit op reis? Heb je een koffiekopje dat al generaties lang in de familie zit?  Laat het ons weten en inspireer mee hét Brugse SerVies!

Bezorg ons je verhaal via emma@republiekbrugge.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *